Vaart adviseurs en accountants

Rob van de Louw nam samen met zijn partner Harry Handels in 2013 een administratiekantoor in Weert over. Binnen een aantal jaar wisten ze dit naar een volwaardig accountantskantoor om te bouwen. Inmiddels bestaat hun team uit 15 mensen. Ze richten zich met name op familiebedrijven in het grotere mkb-segment. 

Hij vertelt over zijn ervaringen met Stephan Burg als sparringpartner voor hun automatiseringsvraagstukken en over de fiscale review van Marc Schoenmakers in het bijzonder.

Rob: Bij het eerste contact met Stephan, merkten wij al direct, de branche dilemmas die hij aanhaalt, houden ook ons kantoor allemaal bezig.

"Wij zijn maar met zijn tweeën en wanneer je een kantoor van onze omvang mét groeiambities hebt, kun je op verschillende onderdelen een klankbord gebruiken. Je moet dat echt zien als in een investering in je kantoor"

"Stephan heeft veel ervaring binnen de branche, mag bij veel kantoren in de keuken kijken en heeft korte lijntjes met automatiseringspartijen en andere branchespecialisten.”

“We kunnen er zelf 5X zoveel tijd in steken en dan vraag je je nog af: hebben we wel het gewenste resultaat behaald?”

 Rob vervolgt: Wij wilden de volgende stap op het gebied van automatisering zetten. Maar in de afgelopen 7 à 8 jaar is dit landschap dermate snel veranderd. Je hebt dan zelf niet alles meer in beeld. 

Wij vroegen ons bijvoorbeeld af: wat zijn nu de beste partijen om mee samen te werken? Hoe pak je het implementatietraject aan?”

Stephans kennis en ervaringen geven ons hierin meer houvast.

Goed beslagen ten ijs gekomen bij de kwaliteitstoets en fiscale review van SRA

Dan zou er dit jaar, naast de regulaire toetsing ook een fiscale review plaatsvinden. Daar had Vaart Accountants nog geen ervaring mee. 

Rob: Ondanks dat wij een kleiner kantoor zijn, vinden wij zelf dat wij onze fiscale dossiers goed op de rit hebben. Onze werkprocessen zijn goed ingericht. 

Máár je doet het al jarenlang op dezelfde manier. Wij zijn ook maar mensen en je wilt bedrijfsblindheid voorkomen. Wij hebben hier altijd al wat mee willen doen, maar het kwam er maar niet van. 

Daarnaast weet je dat de accountancy review heel streng is. Wat kun je dan van de fiscale review verwachten?

Toen wij onze twijfels bespraken met Stephan, stelde hij voor om samen met zijn collega Marc Schoenmakers een accountancy- en fiscale pre-toets te laten doen. 

Beiden hebben veel ervaring binnen de review praktijk. Hun frisse blik van buitenaf bleek als snel van toegevoegde waarde. Marc gaf ons verschillende punten van aandacht. En met deze punten in het achterhoofd, hebben wij ons tot in de puntjes kunnen voorbereiden.

Door hen op regelmatige basis hierbij te blijven betrekken, kunnen wij met een gerust hart de SRA review tegemoet blijven zien.”

“Je wilt blijven voldoen aan alle regels en de kwaliteit van je dossiers op hoog niveau houden. Het is prettig als je specialisten tot je beschikking hebt die je hier de nodige vastigheid en structuur in kunnen brengen”

 Rob: De begeleiding van 4CAA zouden wij ook zeker bij andere kantoren aanbevelen. Je moet niet alles zelf willen doen en je open stellen voor expertise van buitenaf.

Zo ben je sneller in staat de benodigde stappen te kunnen maken. Je moet blijven investeren om up-to-date te blijven en niet achterop te lopen.

Wij geven klanten ook het advies: schakel tijdig de juiste mensen in om verder te komen. Waarom zou je dan zelf geen specialisten inschakelen? Stephan en Marc zijn daar goede voorbeelden van.”

Rob van de Louw